Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Online Training Longeren door Lammert Haanstra (Opleiding)

zondag 31 december 2023 00:00 - 00:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 1-1-2022
Inschrijven voor 31-12-2023
Locatie
Adres Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO
E-mail functioneelbeheer@knhs.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
Zie details voor meer informatie!
Deze bijscholing wordt georganiseerd door Lammert Haanstra. Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator.
Voor deze bijscholing worden 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de overige kwalificatie.
Na het volgen van het online programma kun je via Jet Haanstra de punten aanvragen.

Programma:

Longeren training online. Wat ga je leren?
Onregelmatig werk of een bomvolle agenda? Geen probleem. Met de een online training kun jij leren waar en wanneer het jou uitkomt. In 7 overzichtelijke modules komen de volgende onderwerpen aan bod:

1
De longeerartikelen en gebruik
In de eerste module leer je alles over de door Lammert zelf ontwikkelde longeerartikelen. Je ziet hoe je elk artikel op de meest effectieve manier gebruikt, zodat je al je aandacht aan je paard kunt geven. Daarom laat Lammert aan het eind van deze module het ‘droog-longeren’ zien: longeren zonder paard om eerst je handigheid te ontwikkelen. Misschien wel de belangrijkste les!

2
Longeren het begin
In module twee gaat Lammert stap voor stap twee totaal verschillende paarden longeren. Hij begint met het uitzetten van een ring. Daarna leer je aan de hand van deze twee duidelijke voorbeelden heel veel nuttige dingen die straks, als je zelf gaat longeren, van pas komen.

3
De juiste beweging van het paard
Lammert vertelt over de bewegingen en de houding van een paard. Hij doet dit aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden en foto’s. Lammert vindt dat er te weinig paardensportbeoefenaars zijn die kennis hebben van de natuurlijke bewegingen van een paard. Die kennis is juist nodig om een paard onder controle te krijgen en het verder te kunnen ontwikkelen.

4
De toegevoegde waarde
Longeren is van groot belang voor alle disciplines. Je kunt je paard onbelast helpen om tot betere prestaties te komen, waarbij het aanmerkelijk minder kans op blessures heeft. In deze module maak je kennis met bekende mensen uit de men-, dressuur-, spring- en voltigesport. Ze leggen uit waarom ze waarde hechten aan goed longeren.

5
De praktijkvoorbeelden
Twee beginnende longeurs krijgen longeerles. Ook nu weer kom je allerlei praktijkvoorbeelden tegen die je zelf kunt gebruiken. Voorzien van deskundig commentaar van Lammert.

6
De link naar het rijden
In deze module wordt een paard gelongeerd met een specifiek probleem. Het paard heeft een twee aandachtspunten: een sterke drang naar voren en een iets minder sterke linkerknie. Daarvoor worden er relevante oefeningen aangeboden met zichtbare verbetering. In het tweede deel komt het paard onder het zadel, waarbij duidelijk zichtbaar wordt wat de oefeningen aan de longe hebben opgeleverd.

7
Het verder afgerichte paard
Dat longeren voordeel oplevert op alle niveaus, blijkt wel als Johan Hamminga zijn grand prix-paard longeert.

Online training
€299,00
Je hebt toegang tot alle lessen en kunt ze zo vaak terugkijken als je wilt.
Inclusief e-book ‘Trainen tot een goed gaand paard’, t.w.v. € 19,95
Het e-book besteedt niet alleen aandacht aan longeren, maar ook aan het rijden en aan de training van het paard in het algemeen. Het is hier en daar ook een kritisch boek; de misstanden in de paardensport stel ik aan de kaak. Met medewerking van Adelinde Cornelissen.
Toegang besloten Facebook groep
In deze Facebookgroep kun je contact houden met andere deelnemers en al je vragen stellen
Terug

Locatie

Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail